Димитър Пецов е журналист от Силистра. Носител е на Златен ключ“

...
Димитър Пецов е журналист от Силистра. Носител е на Златен ключ“
Коментари Харесай

Luboslovie.bg: Съблеченият чисто гол журналист в полицията в Силистра е Носител на „Златен ключ“ за „Гражданин, най-активно използвал правата си по Закон за достъп до обществена информация“.

Димитър Пецов е публицист от Силистра. Носител е на „ Златен ключ “ в категорията „ Гражданин, най-активно употребявал правата си по Закон за достъп до социална информация “, заяви уеб сайтът, отдаден на публицистиката, Luboslovie.bg.

" Той беше и един от последните посетители на Милен Цветков в новото му предаването. Там разказа за смущаващи покупко-продажби на Община Силистра с кмет на ГЕРБ по време на изключителното състояние , с които се заобикаля Закона за публичните поръчки.
Активността и търсенето на истината от Димитър Пецов – по какъв начин се харчат обществените средства, не остават „ неоценени “ от ръководещите и бързо му е спретнато ченгеджийско мероприятие  – арест, подмятане на опиати, събличане до чисто гол… ", пише luboslovie.bg.



„ За мене това е една долнопробна ченгеджийска режисура, която обслужва нечии ползи, и с която целят да ме набедят и отстранят, тъй като очевидно преча в последно време. Признавам, напоследък бях доста деен. А за опиатите желая да кажа, че аз през живота освен не съм опитвал, само че и не съм не съм виждал опиати. Дори не пуша “, оповестява Пецов.



Ето какво още разкрива той на профила си във Facebook:

„ СЪОБЩАВАМ ФАКТИТЕ
Вчера към 18.00 часа бях на път с колата си към „ Меджиди табия “. Изведнъж на кръстовището на ул. „ Петър Мутафчиев “ в Силистр,  преди да завия към Новия стадион, чух полицейска сирена зад себе. Отбих покрай автоцентър Фаворит. Мислех, че съм нарушил разпоредбите за придвижване. Дойде служител на реда и ми изиска документите за инспекция, след това ми изиска застрахователната лавица на колата, след това и талона за годишен механически преглед…. Оказах се безупречен писмено. После идва още един служител на реда и се показва като контрольор от Криминална полиция. Почва нещо да ми светва в посока, че съм написал нещо, което е всяло суматоха и блъсканица. Не съм сюрпризиран от тези дейности по принцип, тъй като съм ги провокирал и с въпросите си, които скоро насочих със заявление по ЗДОИ към шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи – за това кой е анонимния пазител на полицията при изключителното състояние.
После те ми споделят, че би трябвало да отида с тях в РПУ – Силистра и да ги последвам с колата. Един от служителите на реда, обаче, се качи в моята кола и седна до мене на предната седалка. Така изминахме двамата дистанцията по цялата ул.Македония до РПУ-Силистра, като през цялото време служителят на реда се опитваше да ми отвлича вниманието с въпроси дали съм обезпокоен и други сходни.
Паркирахме пред РПУ и те ми споделят, че би трябвало да направят претърсване на автомобила. След малко почват да претърсват и на 30 секунда от претърсването откриха в задния джоб на шофьорската седалка нещо увито в черна торбичка. И почват да ме питат без да са го отворили и видели самите те:  “Какво е това, господин Пецов? “, единият споделя, “Г-н Пецов, Вие сякаш сте състезател, а с какви неща се занимавате? “, споделя другия… и „ Как е попаднало това в автомобила, господин Пецов? “ …„ Те нещата са ясни… “ и така нататък.
Те даже не са отворили да видят пакета какво има вътре и разясняват, вършат заключения. И аз не знам също какво има, само че почва да ми се обяснява към този момент обстановката. Отдалече се виждаха някакви листа, опаковани в найлонова транспарантна торбичка и от горната страна още една черна найлонова торбичка. Взеха опакованото и го занесоха някъде горе в кабинетите, извикаха дознателка и поемни лица. Качихме се в един кабинет и почнаха да вършат полеви тест и списък на нещата, които са опаковани в кесията. Като наличие това беше: 11.7 гр. екстази, 7,2 гр. Хероин, 13 гр. Амфетамин и 7.2 гр. Канабис.
Докато описваха ме питаха какво е това, а аз им отговарях да не ме питат, а да си кара по сюжета. После ми вършиха персонален обиск, събличах се чисто гол.
И бях арестуван за 24 часа, член 72 от ЗМВР по отношение на чл.354а ал3 от Наказателен кодекс, а през днешния ден ме освободиха.

И за мене нещата са ясни. За мене това е една долнопробна ченгеджийска режисура, която обслужва нечии ползи, и с която целят да ме набедят и отстранят, тъй като очевидно преча в последно време. Признавам, напоследък бях доста деен. А за опиатите желая да кажа, че аз през живота освен не съм опитвал, само че и не съм не съм виждал опиати. Дори не пуша. И като измислят такива постановки, най-малко да бъде нещо правдиво – аз имам доста особености и дефекти, само че тъкмо с опиати в никакъв случай не съм се занимавал. Да, чисто официално поставили сте ги там, след това си ги намерихте и си разигравате полицейското театро. Не можете да хванете същинските бандити, тръгнахте да мачкате цивилен деятели по един доста обикновен метод. Искам да ви кажа, че аз не се сломявам по този начин елементарно. “

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:

Лъжа 1: "Италиански духовник умря, откакто отстъпи респиратора си на по-млад пациент " - Манипулация в търсене на сензация . Оказа се, че 72-годишният пасторът дълги години е страдал от тежко заболяване и просто отказал машинката, тъй като я мразел. (истината виж тук https://petel.bg/BBS--Falshiva-novina-e--che-pastor-v-Italiya-e-pochinal--sled-kato-dal-respiratora-si-na-po-mlad-chovek__359373)

Лъжа 2 "Масови гробове за жертви на COVID-19 на остров Харт в Ню Йорк ". Манипулация . Всъщност, остров Харт от век и половина е обичайното място за безконечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--V-Nyu-York-ne-pogrebvat-v-masovi-grobove-pochinalite-ot-koronavirus--Poredna-manipulatsiya-e-__359712)

Лъжа 3 " 5000 медицински сестри умряли в Италия " . Абсолютно подправена вест, както и фотосите с ковчезите в Италия, които се оказаха от нещастието с потъналия през 2015 година транспортен съд със 700 бежанци от Либия в Лампедуза. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--5000-meditsinski-sestri-ne-sa-pochinali-v-Italiya-ot-koronavirus--BNR-se-izvinyava-za-nevyarnata-informatsiya__358574)

Лъжа 4 "Швеция се насочва към злополука ". Швеция не се насочва към злополука. (Истината виж тук https://petel.bg/SHvetsiya-prodalzhava-s-liberalniya-podhod-kam-koronavirusa--Kakvo-shhe-stane--ako-se-spravi-po-dobre-ot-ostanalite--__360254)

Лъжа 5 "Източна Европа се оправя по-добре от Западна с ковид ". Политическа операция на локалните държавни управления, с цел да натрупат рейтинг. Просто източноевропейските страни са с по-слаби здравни системи и по-слаба организация и вършат по-малко проби (Истината виж тук https://petel.bg/Zapadnite-medii-zapochnaha-da-razkrivat-istinata--Iztochna-Evropa---nyama-testove--ima-tsenzura-i-izkusheniya-za-diktatura__358072)

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР